Sport/Voetbal
2205115
Voetbal

’Ik kan niet wachten om bij Fenerbahçe te beginnen’

Cocu tekent tot 2021, presentatie volgende week

Phillip Cocu geeft Gaston Pereiro aanwijzingen.

Phillip Cocu geeft Gaston Pereiro aanwijzingen.

Phillip Cocu gaat een contract bij Fenerbahçe tekenen dat hem tot de zomer van 2021 in Istanbul houdt.

Phillip Cocu geeft Gaston Pereiro aanwijzingen.

Phillip Cocu geeft Gaston Pereiro aanwijzingen.

De coach die van PSV overkomt zal in de loop van volgende week worden gepresenteerd bij Fenerbahçe, dat afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Turkse competitie. Cocu was in zowel zijn spelers- als trainersloopbaan nog nooit actief in Turkije.

Veelbelovend

De trainer kijkt uit naar zijn werkzaamheden bij de club uit Istanbul, zo laat hij op de website van zijn nieuwe werkgever weten. „Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de plannen van de club voor de nabije toekomst”, zei hij. „Fenerbahçe is een geweldige club en voorzitter Ali Koç en technisch directeur Damien Comolli hebben veelbelovende plannen. Ik kijk ernaar uit om met de spelers samen te werken en het team voor onze fans te leiden in het Şükrü Saracoğlu Stadium. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Cocu vierde in vijf jaar drie landstitels met PSV. Hij leidt op 28 juni de eerste training van Fenerbahçe voor het nieuwe seizoen. Hij is in Istanbul de opvolger van Aykut Kocaman, die na één seizoen alweer moest vertrekken. Fenerbahçe eindigde als tweede in de Turkse competitie, drie punten achter stadgenoot Galatasaray. De club, die in 2014 voor het laatst kampioen werd, gaat de voorronde van de Champions League in.

Leider

Volgens voorzitter Koç heeft Cocu de capaciteiten die van een hoofdtrainer van Fenerbahçe mogen worden verwacht. „Hij kiest voor aanvallend voetbal en heeft het vermogen spelers beter te maken”, zei hij. „Hij is een leider die oog heeft voor jeugdspelers en plaatst het belang van de ploeg altijd voorop.”