2205481
Autosport

Verstappen moet wennen in eerste training

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen is het Grand Prix-weekeinde op Paul Ricard begonnen met een zevende plaats. Mercedes-coureur Lewis Hamilton was in de eerste Franse vrije training de snelste.

Max Verstappen

Max Verstappen

Verstappen reed vanwege problemen met zijn Red Bull-bolide minder rondes dan hij had gewild. Vermoedelijk had de batterij van zijn Renault-motor kuren. Uiteindelijk eindigde de Red Bull-coureur, die klaagde over de grip, op slechts 15 ronden, tien minder dan Hamilton, die 1,1 seconden sneller was.

Waar de verschillen dit jaar vaak klein zijn, waren ze tijdens de eerste vrijdag-sessie in Le Castellet aanzienlijk. Alleen teamgenoot Valtteri Bottas en Red Bull-coureur Daniel Ricciardo (+0.296) konden enigszins in de buurt van Hamilton blijven.

Verstappen in gesprek.

Verstappen in gesprek.

Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel, Romain Grosjean en Max Verstappen waren allemaal meer dan zeven tienden langzamer dan de Britse wereldkampioen.

Diverse coureurs hadden onderweg – zoals was te verwachten op een nieuw circuit – een ‘momentje’. Zowel Verstappen als Hamilton belandde even buiten de baan. Vanwege de ruime uitloopstroken konden zij echter zonder schade hun wegvervolgen.

Dat gold niet voor Marcus Ericsson die in de slotfase voor een vroegtijdig einde zorgde door zijn auto op hardhandige wijze in de bandenstapel te parkeren. De Sauber van de Zweed vloog in de brand, maar Ericcson kon gelukkig op tijd uitstappen.

In bocht zes gingen meerdere coureurs, onder wie Kimi Raikkonen, in de rondte. De stevige wind die over de hoogvlakte in de Provence-Alpes-Côte d'Azur waaide, zorgde voor behoorlijk wat problemen.