Sport/Autosport
2206832
Autosport

Teambaas McLaren onder vuur door ‘chocoladegate’

Eric Boullier

Eric Boullier

Eric Boullier, teambaas van het Formule 1-team van McLaren, ligt met name in de Engelse media flink onder vuur. Afgelopen week lekten er berichten uit dat medewerkers van het vermaarde topteam ontevreden zouden zijn.

Eric Boullier

Eric Boullier

Gefrustreerde personeelsleden lekten eveneens dat zij als complimenten voor hun werk niet bepaald een jaloersmakende bonus krijgen. Sterker nog, McLaren zou chocoladerepen – waarde nog geen dertig eurocent – aan hen uitdelen als bedankje.

,,Of het klopt dat we deze week chocoladerepen hebben laten invliegen? Nee”, stelde Boullier, die op gegeven moment duidelijk maakte dat hij wel klaar was met alle vragen over ‘chocoladegate’. ,,We hebben 800 medewerkers, ik denk dat er een paar gefrustreerd zijn. Ik weet niet wat het probleem precies is en denk dat ze het beter aan ons kunnen vertellen.”

Boullier werd op de man af gevraagd of hij overweegt op te stappen en of hij over twee weken in Silverstone nog wel teambaas is. ,,Ik stap niet op. De races en titels die ik met vorige teams gewonnen heb pakken ze mij niet af. We zijn nu aan nieuwe reis bezig met McLaren. Natuurlijk zijn we niet tevreden. De problemen met de wagen moeten we zien op te lossen.”

McLaren stapte na een dramatisch jaar dit seizoen over van Renault- naar Honda-motoren. Op dit moment staat de teller op veertig WK-punten.