Sport/WK 2018
2207441
WK 2018

Nederlandse arbiter leest Braziliaan de les

Neymar clasht met Kuipers

Boosheid bij Neymar

Boosheid bij Neymar

Het was vrijdagmiddag niet alleen het duel tussen Brazilië en Costa Rica (2-0), maar vooral de strijd tussen Neymar en de scheidsrechter Björn Kuipers.

Boosheid bij Neymar

Boosheid bij Neymar

De Nederlandse arbiter legde de bal tijdens de WK-wedstrijd tussen de Brazilianen en Costa Rica aanvankelijk op de stip, nadat Neymar in de slotfase naar de grond ging. Na ingrijpen van de videoref bekeek Kuipers het moment nogmaals en draaide zijn beslissing terug.

Het boterde vrijdagmiddag toch al niet tussen Neymar en de Nederlandse scheidsrechter. Al in de rust moest de ster van de Brazilianen door landgenoot Marcelo worden weggetrokken bij de arbiter, nadat hij overduidelijk de confrontatie zocht.

Neymar was het niet eens met een aantal beslissingen van de arbitrage en uitte zijn onvrede. Hier was Kuipers absoluut niet van gediend. Dat liet hij dan ook weten. In de tweede helft maakte de tukker in woord en gebaar nogmaals duidelijk dat Neymar zich koest moest houden.

Björn Kuipers leest Neymar de les.

Björn Kuipers leest Neymar de les.

Neymar kookte bijna tien minuten voor tijd bijna over toen hij een penalty dacht te krijgen, maar na inmenging van VAR toch met lege handen stond. Hij kreeg een gele kaart.

Uiteindelijk zegevierde de Brazilianen wel door goals van Philippe Coutinho én Neymar. De onder hoge druk staande vedette barstte na afloop in tranen uit.