Sport/Autosport
2207506
Autosport

Verstappen krijgt huiswerk mee op Paul Ricard

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen kijkt gematigd tevreden terug op zijn eerste twee vrije trainingen op het circuit van Paul Ricard. De Limburger noteerde respectievelijk de zevende en derde tijd in aanloop naar de Grand Prix van Frankrijk.

Max Verstappen

Max Verstappen

Mede vanwege de lange afwezigheid op de kalender – de Formule 1 is voor het eerst sinds 1990 terug op Paul Ricard – reden Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo op vrijdag met verschillende set-ups rond. ,,Vooral om het circuit te leren kennen, en te zien wat beter zou werken”, aldus Verstappen.

,,De snelheid ziet er goed uit. Het is nu zaak om de banden beter te leren kennen. Die zijn door de hitte natuurlijk gevoelig. We hebben wat huiswerk meegekregen, maar dat is op een vrijdag normaal. Dan is het nooit helemaal perfect.”

Verstappen reed door een batterijprobleem weinig in de eerste training. ,,Dat was dus lastig aanvankelijk, maar met de tweede training in het achterhoofd kan ik redelijk tevreden zijn. Mercedes is vooralsnog sneller, dat is duidelijk. Ik ben benieuwd hoe het zaterdag gaat zijn. Er is nog genoeg om te verbeteren.”