2207919
Tennis

Murray via Eastbourne naar Wimbledon

Andy Murray

Andy Murray

LONDEN - Tennisser Andy Murray doet volgende week mee aan het ATP-toernooi van Eastbourne.

Andy Murray

Andy Murray

De tweevoudig winnaar van Wimbledon (2013 en 2016) nam vrijdag gretig een wildcard in ontvangst voor het Engelse grastoernooi. Murray maakte deze week op Queen's zijn rentree na bijna een jaar afwezigheid, maar verloor direct in drie sets van de Australiër Nick Kyrgios.

Murray (31) heeft wedstrijden nodig om weer in vorm te komen en gaat daarom naar Eastbourne. ,,Ik heb hier in 2006 voor de Daviscup gespeeld en weet dat de banen en faciliteiten excellent zijn'', zei de Schot. ,,Het was goed om op Queen's mijn rentree te maken, ik hoop daar in Eastbourne op voort te bouwen.''

De voormalige nummer 1 van de wereld stond elf maanden aan de kant vanwege een slepende heupblessure. In Eastbourne moet blijken of hij begin volgende maand kan meedoen aan Wimbledon. Murray heeft nog geen beslissing genomen over zijn deelname aan het Britse grandslamtoernooi op het 'heilige' gras in Londen.

,,Ik kan op dit moment niets uitsluiten, zelfs niet of ik op Wimbledon kan spelen'', zei de Schot na zijn vroege aftocht op Queen's. De drievoudig grandslamwinnaar, afgezakt naar plek 156 op de wereldranglijst, wilde aanvankelijk zijn rentree maken in het grastoernooi van Rosmalen. Het Libéma Open bleek echter net te vroeg te komen voor Murray.

De Brit is niet de enige tennisser van naam die met een wildcard naar Eastbourne komt. De Zwitser Stan Wawrinka, ook op de weg terug na lang blessureleed, is eveneens van de partij op Devonshire Park.