2208128
WK 2018

IJsland moet 'huwelijkscrisis' uitvechten

Heimir Hallgrimsson

Heimir Hallgrimsson

VOLGOGRAD - De IJslandse bondscoach Heimir Hallgrimsson weet nu al hoe de laatste groepswedstrijd op het WK tegen Kroatië gaat verlopen.

Heimir Hallgrimsson

Heimir Hallgrimsson

,,We hebben in de afgelopen vier jaar al vier keer tegen de Kroaten gespeeld. We lijken wel een getrouwd koppel. We proberen te scheiden, maar we komen elkaar steeds weer tegen'', zei Hallgrimsson met een knipoog. ,,Deze wedstrijd zal waarschijnlijk wel weer volgens het bekende scenario verlopen.''

Kroatië schakelde IJsland uit in de play-offs voor deelname aan het WK 2014. Het eerste duel in Reykjavik eindigde in 0-0, in Zagreb wonnen de Kroaten met 2-0. In de kwalificatie voor het WK in Rusland zaten de twee landen bij elkaar in de poule, beide ploegen wonnen hun thuiswedstrijd. IJsland plaatste zich als groepswinnaar voor het WK, Kroatië deed dat weer via de play-offs.

,,Het was steeds hard tegen hard, met veel gele kaarten'', aldus Hallgrimsson. ,,In drie van de vier duels kregen wij rood. We zijn voor Kroatië geëindigd in de groep en hebben ze een keer verslagen. Dat vertrouwen nemen we mee.'' IJsland moet dinsdag het al geplaatste Kroatië verslaan om de achtste finales te kunnen halen.