Sport/Voetbal
2208153
Voetbal

Elbers (Excelsior) in beeld bij FC Lorient

Stanley Elbers

Stanley Elbers

Stanley Elbers (26) is in gesprek met het Franse FC Lorient, dat uitkomt in de Ligue 2. De aanvaller heeft een aanbieding van de club van trainer Mickaël Landreau in beraad.

Stanley Elbers

Stanley Elbers

Elbers, die transfervrij de overstap kan maken nu zijn contract bij Excelsior Rotterdam ten einde loopt, heeft in Frankrijk een gesprek gehad met de voormalig Frans international (11 caps) en oud-keeper van onder meer Paris Saint-Germain. Landreau wil de snelle en handige buitenspeler graag aan zijn selectie toevoegen in de jacht op promotie naar de Ligue 1.

Afgelopen seizoen liep Lorient, dat een stadion heeft dat plaats biedt aan bijna 20.000 toeschouwers, op de laatste speeldag play-offs om promotie mis. Het verloor op de laatste speeldag bij de nummer voorlaatst. Een jaar eerder degradeerde de club van het hoogste niveau. De ambitie om snel terug te keren staat nog recht overeind.

Elbers was zeker in de laatste twee seizoenen onder Mitchell van der Gaag een zeer gewaardeerde kracht in de voorhoede van Excelsior. Hij maakte daarin elf goals in 54 duels.