2209058
Autosport

Verstappen: ’Niet mijn favoriete circuit’

Max Verstappen in actie op het circuit Paul Ricard.

Max Verstappen in actie op het circuit Paul Ricard.

LE CASTELLET - Voor het eerst sinds 1990 is het Formule 1-circus weer neergestreken op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk, maar of de race ook daadwerkelijk spektakel gaat opleveren, is maar de vraag...

Max Verstappen in actie op het circuit Paul Ricard.

Max Verstappen in actie op het circuit Paul Ricard.

Er zijn namelijk, terecht, twijfels. De lange rechte stukken en doordraaiende bochten - die inhalen bemoeilijken - zouden zomaar voor een doodsaaie race kunnen zorgen. Het is, zeker na de slaapverwekkende optochten in Monaco en Canada, een zorgwekkend scenario.

Uitloopstroken

De gigantische uitloopstroken geven de coureurs alle ruimte voor foutjes. De kleurrijke, haast hallucinerende strepen met ruig asfalt zorgen hoogstens voor wat schade aan de banden, alhoewel de eerste training werd opgeschrikt door een stevige crash van Marcus Ericsson.

Max Verstappen bleef na zijn eerste racedag politiek correct: „Dit is niet mijn favoriete circuit, maar ook niet het slechtste circuit waarop ik heb gereden.” Het is dan ook vooral de nieuwigheid die de coureurs waarderen. „Ik race al lang. Alles wordt normaal, maar van een nieuwe baan word ik enthousiast”, aldus Lewis Hamilton, terwijl de onophoudelijke glimlach bij ’thuisrijders’ Esteban Ocon, Romain Grosjean en Pierre Gasly natuurlijk logisch te verklaren is.

„Ik ben een geluksvogel dat ik direct in mijn eerste volledige jaar voor eigen fans mag rijden”, stelde een glunderende Toro Rosso-rijder Gasly.