2210597
WK 2018

Ook Zuid-Korea wordt aan zegekar gebonden

Weer belangrijke rol Lozano bij zege Mexico

Hirving Lozano is opnieuw belangrijk voor Mexico.

Hirving Lozano is opnieuw belangrijk voor Mexico.

ROSTOV AAN DE DON - Mexico is hard op weg naar de achtste finales van het WK. Na de winst op Duitsland wonnen de Tricolores ook van Zuid-Korea: 1-2.

Hirving Lozano is opnieuw belangrijk voor Mexico.

Hirving Lozano is opnieuw belangrijk voor Mexico.

Op een roze wolk leefde Mexico naar de tweede groepswedstrijd toe, want na de megastunt tegen wereldkampioen Duitsland (0-1) maakten de Midden-Amerikanen een uitstekende kans om zich te plaatsen voor de knock-outfase van het WK. Grote man in het Mexicaanse kamp was natuurlijk Hirving Lozano, die na zijn gouden treffer tegen Duitsland niet meer stuk kan bij de Mexicaanse fans.

Ook tegen Zuid-Korea, dat de eerste wedstrijd verloor van Zweden (1-0), begon Chucky in de basis, net als oud-PSV’ers Hector Moreno en Andres Guardado. Laatstgenoemde vervulde halverwege de eerste helft een belangrijke rol bij de Mexicaanse openingstreffer. Uit een voorzet van Guardado maakte de Zuid-Koreaanse verdediger Hyun-Soo Jang ongelukkig hands, waardoor Mexico een strafschop kreeg. Vanaf elf meter faalde Carlos Vela niet: 0-1.

Carlos Vela schiet moeiteloos raak vanaf elf meter.

Carlos Vela schiet moeiteloos raak vanaf elf meter.

Tot dat moment was Zuid-Korea minimaal gelijkwaardig aan Mexico. De Aziaten kregen voor de treffer van Vela zelfs een uitstekende mogelijkheid, maar een kopbal van Sung-Yueng Ki werd over het doel getikt door de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa. Kort voor rust liet ook Lozano zich voor het eerst zien. De PSV-aanvaller slalomde langs drie Zuid-Koreanen, maar schoot vervolgens wild over.

In de tweede helft had Mexico wat meer controle over de wedstrijd. Een schot van Guardado werd knap gekeerd door Cho Hyun-Woo, voordat na 65 minuten alsnog de beslissing in de wedstrijd viel. Lozano benutte bij een tegenaanval zijn snelheid en speelde Javier Hernandez op precies het juiste moment aan. De oud-spits van Manchester United kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal langs Hyun-Woo: 0-2. Lozano had zodoende opnieuw een belangrijk aandeel in een Mexicaanse treffer.

Javier Hernandez schiet de 0-2 tegen de touwen.

Javier Hernandez schiet de 0-2 tegen de touwen.

Mexico kwam in het vervolg van de wedstrijd niet echt meer in de problemen, al deed Tottenham Hotspur-aanvaller Heung-Min Son in blessuretijd nog iets terug met een vlammend schot. De Midden-Amerikanen voeren met zes punten de ranglijst aan in Groep F en zijn al zeker van een plaats in de achtste finales als Zweden vanavond (20.00 uur) wint van Duitsland.