2210675
Autosport

Ricciardo kan wel wat coaching van Van Marwijk gebruiken’

Verstappen geniet van Rode Duivels

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen zat zaterdag voor de kwalificatie van de Grand Prix van Frankrijk aandachtig voor de televisie om de tweede WK-wedstrijd van zijn tweede thuisland België te volgen.

Max Verstappen

Max Verstappen

De Red Bull-coureur was behoorlijk onder de indruk van het spel van De Rode Duivels, die met 5-2 wonnen van Tunesië.

“Vooral aanvallend ziet het er goed uit bij de Belgen. Tot nu loopt het wel lekker bij ze”, aldus Verstappen, die omdat hij in het Belgische Hasselt is geboren ook ‘ons’ zou kunnen zeggen.

De Formule 1-coureur is vooral gecharmeerd van de makkelijk scorende Belgische voorhoede, met Eden Hazard, Romelu Lukaku en Dries Mertens. Mede dankzij het drietal hebben onze Zuiderburen als zes punten en zijn ze zo goed als zeker van een plek in de achtste finale.

“Ik houd van aanvallend spel en dat een speler individueel iets moois kan doen. Dat is leuker dan een bal gewoon inkoppen met een voorzet. Dat hebben niet veel ploegen volgens mij.”

Verstappen werd deze week - vanwege de afwezigheid van Nederland - geregeld getreiterd door zijn Australische teamgenoot Ricciardo, die deze zomer logischerwijs voor de Socceroos en bondscoach Bert van Marwijk juicht. “Maar dan zeg ik dat ik voor België ben. Zo kan ik ze terug pakken.”

Dat Verstappen zelf ook een aardig potje kan voetballen, bewees hij in het verleden bij enkele benefietwedstrijden. Vorig jaar trapte hij tijdens een sponsoractie van Red Bull nog een balletje met Ricciardo. “Maar Daniel kan nog wel wat coaching van Van Marwijk gebruiken, hoor”, grapte de Nederlander. „Hij wilde de bal de hele tijd met zijn handen pakken.”

“Oeh, lekkere goal hoor”, besloot Verstappen, die precies op het moment dat Son Heung-min tegen Mexico de Zuid-Koreaanse eretreffer binnenschoot (2-1 nederlaag), opstapte om een hapje te gaan eten.