Sport/WK 2018
2210758
WK 2018

Colombia rekent op topfitte James tegen Polen

James Rodriguez

James Rodriguez

James Rodriguez

James Rodriguez

KAZAN Het Colombiaanse voetbalelftal rekent zondag in de tweede groepswedstrijd op het WK tegen Polen op James Rodriguez. De nummer 10 van Colombia startte in het verloren openingsduel met Japan (1-2) op de bank vanwege spierklachten. Als invaller kon de spelmaker van Bayern München niet voorkomen dat zijn land een valse start beleefde in Rusland.

,,James heeft de afgelopen dagen heel intensief getraind'', zei bondscoach José Pekerman in de Kazan Arena. ,,Hij heeft in de vorige wedstrijd als invaller minuten gekregen, die gaven hem vertrouwen. We hopen dat hij nu 100 procent in topvorm is voor de wedstrijd van zondag.'' Rodriguez was met zes doelpunten de topschutter van het vorige WK in Brazilië.

Pekerman kan tegen Polen geen beroep doen op Carlos Sánchez, die is geschorst na zijn vroege rode kaart tegen Japan. De middenvelder blokte toen een schot met zijn bovenarm. Polen begon het WK ook met een nederlaag, tegen Senegal (1-2).

,,We hebben in het eerste duel niet kunnen schitteren, maar Polen ook niet'', zegt Pekerman. ,,Alles kan in één wedstrijd weer veranderen. We willen ons vertrouwen terugkrijgen. We moeten vergeten wat er is gebeurd en geloven in onze kansen.''

De Colombianen weten maar al te goed wie ze zondag in Kazan goed in de gaten moeten houden. ,,We mogen Robert Lewandowski niet uit het oog verliezen'', zegt PSV'er Santiago Arias. ,,We moeten hem constant op de huid zitten. We willen de volgende ronde halen en daar hebben we nog twee wedstrijden voor.''