Sport/WK 2018
2211247
WK 2018

Alderweireld wijst de ’echte’ GOAT aan

Toby Alderweireld.

Toby Alderweireld.

MOSKOU - ’’Stop met zoeken. We hebben hem gevonden.” Dat zei Toby Alderweireld zaterdag op Twitter, bij een afbeelding van Lukaku met een geit.

Toby Alderweireld.

Toby Alderweireld.

Volgens hem is de enige echte ‘GOAT’ (Greatest Of All Time) niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, maar zijn landgenoot Romelu Lukaku.

Alderweireld maakte op zijn Twitteraccount korte metten met de eeuwige discussie over wie nu de enige echte GOAT is. De meeste mensen die aan die discussie deelnemen, vinden dat ofwel Messi ofwel Ronaldo die titel verdient, maar volgens de verdediger is het geen van de twee. Wel Lukaku, die zaterdag twee keer scoorde voor de Rode Duivels tijdens de wedstrijd tegen Tunesië. Beide doelpunten vielen in de eerste helft.

Dat Alderweireld Lukaku boven Tottenham-ploegmaat Harry Kane verkiest, is hoogst opmerkelijk. De verdediger wordt immers al langer gelinkt aan Manchester United, de ploeg van Lukaku. Hij lijkt zo weer een stapje dichter bij een transfer naar de Mancunians te staan. Lukaku en Kane zullen elkaar donderdag in de ogen kijken tijdens hun laatste groepswedstrijd op het WK.

Eerder werd Messi door de PAPER-magazine al uitgeroepen tot GOAT, waarna de discussie over wie nu écht de beste aller tijden is weer aanwakkerde. Op dit WK maakte Ronaldo aanzienlijk meer indruk dan de Argentijnse superster. En, zoals de tweet van Alderweireld impliceert, Lukaku dus ook.