Sport/WK 2018
2211256
WK 2018

Omstreden eretitel voor Salah

Kadyrov met Salah

Kadyrov met Salah

GROZNY - De omstreden Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov heeft verkondigd dat Egypte-aanvaller Mohamed Salah tot ereburger van Tsjetsjenië is uitgeroepen.

Kadyrov met Salah

Kadyrov met Salah

Salah traint met zijn Egypte op het WK in Grozny, de hoofdstad van Tsjetsjenië. ’The Egyptian King’ is eerder op de foto gegaan met Kadyrov, waar veel kritiek op kwam. De Tsjetsjeen zou de speler alleen gebruikt hebben voor zijn eigen politieke propaganda.

Het regime van Kadyrov is zeer omstreden. Hij zou al jarenlang de mensenrechten schenden in de Russische republiek. Iets wat hij zelf overigens altijd stelling ontkent.

Verdiende titel

’’Mohamed Salah is ereburger van Tsjetsjenië. Dat klopt!”, laat Kadyrov aan BBC weten. ’’Tijdens een galadiner heb ik het bijzijn van het nationale elftal van Egypte een kopie van de graad, plus een speld gegeven. Het is een verdiende titel.”

Salah miste de eerste wedstrijd van zijn land op het WK door een blessure, Egypte verloor de wedstrijd tegen Uruguay in de laatste minuut (1-0). In het tweede groepsduel tegen thuisland Rusland deed hij wel vanaf de aftrap mee. Toch kon hij - ondanks een goal - de 3-1 nederlaag niet voorkomen.