Sport/Autosport
2211610
Autosport

Winnende De Vries doet uitstekende zaken op Paul Ricard

Nyck de Vries

Nyck de Vries

LE CASTELLET - Nyck de Vries heeft zijn eerste zege in de Formule 2 van dit seizoen te pakken. De coureur van Prema Racing won op het circuit van Paul Ricard de zogeheten sprintrace en deed uitstekende zaken in de strijd om het wereldkampioenschap.

Nyck de Vries

Nyck de Vries

Voor De Vries (23) is de overwinning een welkome opsteker. De man uit Sneek weet dat hij met zijn auto voor de titel moet kunnen strijden in de Formule 2, maar door een paar mindere resultaten was hij weggezakt naar plaats zes. Zaterdag eindigde De Vries als zesde in de algemene race en schoof hij door een diskwalificatie nog een plekje op.

Bij de sprintrace (21 rondes) toonde De Vries zijn klasse. Gestart vanaf de derde plek haalde de coureur, die deel uitmaakt van het talentenprogramma van McLaren, in ronde zes eerst Nicholas Latifi in. In ronde dertien moest wedstrijdleider Louis Delétraz eraan geloven. De Vries bouwde zijn voorsprong vervolgens soeverein uit. Door zijn overwinning stijgt hij met stip op de ranglijst: van plek zes naar de derde plaats, met 75 punten. De achterstand op de leidende ‘McLaren-concurrent’ Lando Norris bedraagt nog wel 29 punten.