Nieuws/Sport
2212149
Sport

Hockeyers revancheren zich in Breda

Jeroen Hertzberger (Ned)

Jeroen Hertzberger (Ned)

BREDA - De Nederlandse hockeyers hebben de tweede wedstrijd bij de Champions Trophy in Breda met grote cijfers gewonnen. Oranje versloeg België, de nummer twee van Rio 2016, met 6-1.

Jeroen Hertzberger (Ned)

Jeroen Hertzberger (Ned)

De treffers van de ontketende thuisploeg kwamen op naam van Roel Bovendeert (twee), Jeroen Hertzberger (twee), Seve van Ass en Mirco Pruyser. Bij de rust leidde de formatie van bondscoach Max Caldas al met 5-0.

Nederland nam met de indrukwekkende overwinning revanche voor de onnodige nederlaag op zaterdag tegen olympische kampioen Argentinië (1-2). In die openingswedstrijd liet Oranje legio kansen liggen. In de laatste minuut maakte de Zuid-Amerikaanse ploeg de winnende treffer.

Vanaf het begin gebeurde er van alles in het duel met België. De Nederlandse ploeg speelde in een veel hoger tempo dan tegen Argentinië en ook de concentratie was een stuk beter. Toch ontsnapte het gedreven Oranje in de eerste minuut nog aan een achterstand. Een Belgische strafcorner belandde op de paal waarna doelman Pirmin Blaak de rebound keerde. De keeper van Oranje-Rood speelde een uitstekende wedstrijd tegen België. In het duel met Argentinië fungeerde Sam van der Ven als doelman.

Na zes minuten leidde Nederland al met 3-0. Van Ass opende de score met een felle uithaal in de korte hoek (1-0). Uit een fraaie counter, met Thierry Brinkman als aangever, verdubbelde Bovendeert de marge. Uit een strafcornervariant maakte de hockeyer van Bloemendaal, die begin deze maand als vervanger van de geblesseerde Terrance Pieters alsnog werd opgeroepen door Caldas, er 3-0 van.

Hertzberger zorgde opnieuw uit een strafcornervariant voor 4-0. Vlak voor de rust bekroonde Pruyser een fraai uitgespeelde aanval: 5-0. Na de pauze liet Oranje toch weer wat kansen liggen. John-John Dohmen scoorde nog wel namens België uit een strafcorner. Uit een strafbal bepaalde Hertzberger in de 58e minuut de florissante eindstand op 6-1.