Sport/Autosport
2212661
Autosport

’Ik koos nooit voor Montoya’

Hamilton laat Schumacher zijn hielen zien

Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton is dankzij zijn zege in Frankrijk een record rijker. De Brit heeft nu 23 verschillende Grand Prixs gewonnen: één meer dan Michael Schumacher.

Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton.

Sebastian Vettel en Alain Prost wonnen in respectievelijk 21 en achttien verschillende landen. De Mercedes-coureur wist voor de race op Paul Ricard niet dat hij kans maakte op het record. „Dit hoor ik nu voor het eerst, maar telkens als jullie me over een dergelijk record vertellen, ben ik onder de indruk van wat Schumacher allemaal heeft gepresteerd.”

Dergelijke records laten Hamilton, die dankzij zijn overwinning de WK-leiding van Vettel hernam, terugdenken aan zijn tijd als een kind en jonge Formule 1-fan. „Het is grappig om met zulke legendes vergeleken te worden. Ik zit er nu zelfs naast één”, aldus Hamilton, omkijkend naar nummer 3 Kimi Raikkonen.

PlayStation

„Als ik vroeger op de Playstation ging racen, koos ik altijd voor Kimi. Ik zat toen natuurlijk al bij McLaren en Kimi reed daar. Ik koos nooit voor zijn teamgenoot Juan-Pablo Montoya.”