Nieuws/Sport
2212808
Sport

Springruiters derde bij CHIO Rotterdam

Jur Vrieling.

Jur Vrieling.

ROTTERDAM - De Nederlandse springruiters zijn bij het CHIO in Rotterdam gedeeld derde geworden.

Jur Vrieling.

Jur Vrieling.

België won de wedstrijd om de FEI Nations Cup. De Belgische springruiters gaan ook aan de leiding in de strijd om de Nations Cup na vijf van de acht wedstrijden.

Vrieling niet sterk

Jur Vrieling was zondag niet in goede doen voor Nederland. In de eerste omloop kreeg hij acht strafpunten en in de volgende omloop zelfs twaalf. Twee keer waren de prestaties van Vrieling het schrapresultaat. Harrie Smolders en Marc Houtzager waren twee keer foutloos. De twaalf strafpunten (acht en vier) kwamen op naam van Michel Hendrix.

Nederland moest in Rotterdam de derde plaats delen met de Verenigde Staten en Zwitserland. Duitsland (vier strafpunten) werd tweede omdat België geen enkele fout maakte.

Dubbele gevoelens

De Nederlandse bondscoach Rob Ehrens had achteraf dubbele gevoelens. „Harrie en Marc reden echt heel goed, dat staat voorop”, zei Ehrens over de prestaties van Smolders en Houtzager. De bondscoach moest ook erkennen dat Vrieling minder reed, maar wees daarbij naar diens paard. „De hengst van Jur kreeg heel veel spanning toen hij de ring in kwam en dat kreeg Jur niet op tijd onder controle. Dat kan gebeuren, paarden zijn geen machines. Vervelend is het natuurlijk wel.”