2212887
Autosport

VIDEO - Franse coureurs racen met Franse slag

Romain Grosjean

Romain Grosjean

De Franse Formule 1-fans hadden zondag goede hoop dat ze op het circuit van Paul Ricard, tijdens de eerste Franse GP in tien jaar, konden juichen voor minstens één van hun drie landgenoten. Maar Romain Grosjean, Pierre Gasly en Esteban Ocon maakten er in Le Castellet een potje van.

Romain Grosjean

Romain Grosjean

De drie kregen het in de eerste ronde direct al met elkaar aan de stok. Uiteindelijk kon alleen Grosjean zijn weg vervolgen. De Haas-coureur kreeg later in de race nog wel een vijf seconden tijdstraf voor zijn aandeel in het ongeval. Uiteindelijk werd hij elfde, net buiten de punten.

„Ik ben heel teleurgesteld. Ik wilde voor mijn eigen publiek juist wat moois laten zien”, aldus Gasly. „Het is echt ontzettend balen dat ik de strijd al na drie bochten heb moeten staken. Ik dacht dat Ocon me had gezien, maar toen hij de deur dicht gooide, kon ik hem simpelweg niet meer ontwijken.”

T-shirt-actie

Ocon was in de eerste bocht al geraakt door Grosjean. Ondanks flink wat schade kon hij wel door, maar niet veel later was het dus alsnog einde verhaal voor hem. Na de tumultueuze start koesterde het publiek nog even hoop dat het team van Renault, dat met een T-shirt-actie voor flink wat gele tribunes zorgde, zou kunnen stunten, maar Carlos Sainz was na een ijzersterke start niet in staat om zijn derde plek vasthouden.