Sport/Autosport
2212990
Autosport

Verstappen na eenzame race op zoek naar zege

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen heeft de smaak na een mindere start van het seizoen inmiddels te pakken. Na zijn derde plaats in Canada besloot de Nederlander de Grand van Frankrijk zondag als tweede.

Max Verstappen

Max Verstappen

„Nu kijk ik er er naar uit om weer een keer te winnen. Na twee clean races is het belangrijk om deze lijn door te trekken”, aldus de Red Bull-coureur, die weet dat hij dan wel een circuit met niet te veel lange rechte stukken nodig heeft. Mercedes en Ferrari beschikken over meer motorvermogen en zijn op power tracks in het voordeel.

„In Monaco heb ik een mooie kans laten liggen, maar er komen nog genoeg kansen aan. Dat we hier, op een baan die ons niet per se ligt, toch flink wat punten pakken is in ieder geval positief. Dit resultaat hadden we vooraf niet verwacht.”

Aanrijding

Verstappen, die tot dusver drie races won, ontsnapte in de eerste bocht aan een aanrijding. Het ongeluk tussen Valtteri Bottas en Sebastian Vettel kon hij nipt ontwijken. „Daarna hoefde ik eigenlijk alleen met mezelf bezig te zijn en reed ik een vrij eenzame race. Voor me reed Lewis Hamilton een aardig tempo, maar zonde te pushen kon ik aardig bij hem in de buurt blijven.”

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo finishte als vierde.