Nieuws/Sport
2213152
Sport

Pech voor Zonderland, Deurloo gouddelver op NK

Epke Zonderland

Epke Zonderland

ROTTERDAM - Bart Deurloo was de gouddelver op de Nederlandse kampioenschappen turnen in zijn woonplaats Rotterdam.

Epke Zonderland

Epke Zonderland

De 27-jarige allrounder voegde zondag in Ahoy drie titels op de toestellen bij zijn meerkamptitel van zaterdag. Hij was de beste op vloer, aan de ringen en aan de rekstok.

Tape los

Bij zijn grote concurrent Epke Zonderland ging het mis in de finale aan de rekstok. De tape aan zijn leertje liet los, waardoor de Fries zijn moeilijke oefening voortijdig moest afbreken. Hij kreeg daardoor een bijzonder lage score van 7,550 punten. Om het publiek tegemoet te komen, deed Zonderland zijn oefening nogmaals en dit keer probleemloos, maar aan de uitslag veranderde niets.

Bart Deurloo

Bart Deurloo

Tisha Volleman won bij de vrouwen de finales op vloer en sprong. Olympisch kampioene Sanne Wevers was veruit de beste op haar favoriete toestel: de evenwichtsbalk. Met een score van 14,367 punten bleef zij Celine van Gerner (13,667) en Vera van Pol (12,367) voor. Van Gerner greep de Nederlandse titel aan brug. Van Pol had zaterdag haar derde meerkamptitel veroverd. De overige titels bij de mannen gingen naar Bram Louwije (voltige), Glenn Smink (sprong) en Michel Bletterman (brug).

Synchroonspringen

Romee Pol kroonde zich tot Nederlands kampioene trampolinespringen. Ze bleef Romana Schuring (zilver) en Pascal Wiebering (brons) voor. Bij de mannen was Roel Teillers de beste. Jimmy Demmers won het zilver en Bram Harskamp het brons. De titel bij het synchroonspringen ging bij de vrouwen naar het koppel Jackie Lionahr en Floor Meijering. Teillers en Demmers prolongeerden hun synchroontitel bij de mannen.