Sport/Autosport
2213328
Autosport

Verstappen: ’De cup komt naar huis, toch?’

Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Max Verstappen en Lewis Hamilton.

LE CASTELLET - Lewis Hamilton en Max Verstappen konden gisteren dubbel juichen. Op het WK voetbal deden hun favorieten eveneens uitstekende zaken.

Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Heel Engeland weet het na de overwinning op Panama (6-1) zeker: na 1966 komt de wereldbeker terug naar het land waar het voetbal zijn oorsprong kent. Hamilton begint eveneens stiekem in een titel te geloven. „Wat een wedstrijd. Een fantastische dag voor heel Engeland.”

’Weet niet of Engeland het aankan’

Ook Verstappen, die bijna geen enkel WK-duel aan zich voorbij laat gaan, heeft de gekte aan de overkant van de Noordzee meegekregen. „They’re gonna bring it home, right?”, grapte de Nederlander, doelend op de spreuk die duizenden Engelsen op internet al dagen bezigen bij allerlei gekke foto’s en filmpjes. „Als ze zo blijven spelen wel, ja”, reageerde Hamilton. „Dat zou echt freaking awesome zijn. Ik weet alleen niet of het land het aankan.”

De in het Belgische Hasselt geboren Verstappen geniet vooral van de Rode Duivels, die zaterdag met 5-2 van Tunesië wonnen. „Zeker aanvallend ziet het er heel goed bij ze uit.”

Clash op donderdag

Donderdag, in aanloop naar de GP van Oostenrijk, zijn Verstappen en Hamilton ongetwijfeld minder vriendschappelijk. Dan treffen België en Engeland elkaar. Het scheelt dat beide landen al zijn geplaatst voor de knock-outfase...