Nieuws/Sport
2213357
Sport

VIDEO - Scherp statement Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

LE CASTELLET - Max Verstappen heeft de vaak zinloze discussies over zijn rijstijl hardhandig de kop ingedrukt.

Max Verstappen

Max Verstappen

In ieder geval voor even, want de meningen in de Formule 1-paddock zijn nog veranderlijker dan de weersvoorspellingen in Le Castellet. Met zijn tweede plaats op circuit Paul Ricard, en zijn derde podiumplek in de laatste vier races, heeft Verstappen zichzelf een voorzichtige beloning gegeven voor het geloof in eigen kunnen.

Domme botsing

En dat wilde Verstappen weten ook. Dat nota bene Sebastian Vettel slechts als vijfde eindigde in de Grand Prix van Frankrijk na een domme botsing met Valtteri Bottas was voor de Limburger een uitgelezen mogelijkheid om zijn gram te halen. Alle discussies over het mogelijk aanpassen van zijn agressieve rijstijl hebben de Limburger mateloos geïrriteerd, maar alleen met betere prestaties kan hij zijn woorden onderschrijven.

Advies

„Komende week voor de Grand Prix van Oostenrijk moet iedereen maar aan Sebastian vragen of hij zijn stijl wil aanpassen. Want dit is natuurlijk niet te accepteren”, grijnsde Verstappen cynisch. „Dat zeiden ze eerder dit seizoen namelijk ook tegen mij. En dan moet Seb natuurlijk niets veranderen, doorrijden en hiervan leren. Dat is mijn advies. Gewoon doorgaan, je ziet nu dat zelfs een viervoudig wereldkampioen soms een fout maakt. Soms moet je ook een beetje geluk hebben.”

De Limburger gaf even later ruiterlijk toe dat hij die uitspraak niet voor niets deed, vlak voordat hij in de helikopter richting zijn woonplaats Monte Carlo stapte. Al zal hij zulke opmerkingen bij een minder weekeinde mogelijk als een boemerang terugkrijgen van zijn ’vijanden’.