Sport/Voetbal
2213394
Voetbal

AS Roma moet bod op Ziyech verhogen

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

AMSTERDAM - Ajax en Hakim Ziyech worden danig op de proef gesteld door AS Roma. De Italiaanse topclub heeft weken geleden al met de zaakwaarnemer van de speler, Mustapha Nakhli, een akkoord bereikt over een contract voor vijf jaar. De Romeinen hebben dat opgevolgd met een eerste officieel bod op de sterspeler van de Amsterdammers. Vervolgens heeft Ajax een tegenvoorstel gedaan.

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

Daarna is het stil geworden. Bij Ajax is uit Rome tot op de dag van vandaag niets vernomen. Saillant detail is dat in Italië wordt beweerd dat het kamp Ziyech niets van zich laat horen. Het tegendeel is waar. Het contract is volledig akkoord bevonden en alleen de clubs moeten er nog uit komen.

Forse investeringen

AS Roma wil aansluiten bij de Europese top en daar horen ook forse investeringen bij. Bovendien is een afvaardiging reeds in Rome geweest om uitvoerig te praten over het contract en de transfer van de speler. Ziyech zelf laat alles aan zijn zaakwaarnemer over. De speler verblijft nog in Rusland voor de laatste wedstrijd van het WK, waar Marokko met twee nederlagen op zak wel al is uitgeschakeld.

Hakim Ziyech stond in Rusland in beide wedstrijden van Marokko (tegen Iran en Portugal) in de basis. Vanavond staat de Ajacied, wiens contract nog drie jaar doorloopt bij Ajax, met zijn land tegenover voormalig wereldkampioen Spanje.

Ajax wil zijn beste spelers het liefst behouden. Dat is ook de reden dat de club hem niet voor een gering bedrag laat vertrekken. Ziyech werd in het afgelopen seizoen met overmacht gekozen tot voetballer van het jaar.