Nieuws/Sport
2213432
Sport

Van der Mark verstevigt derde plaats in WK-stand

Michael van der Mark

Michael van der Mark

LAGUNA SECA - Motorcoureur Michael van der Mark heeft zijn derde plaats in de stand van het wereldkampioenschap superbike stevig in handen.

Michael van der Mark

Michael van der Mark

De Yamaha-fabrieksrijder werd vijfde in de tweede race op het circuit van Laguna Seca in Californië, waar hij uitliep op zijn concurrent Tom Sykes van het Kawasaki-team. De Brit finishte slechts als achtste.

Rea en Davies

De eerste twee plaatsen in het WK zijn stevig in handen van wereldkampioen Jonathan Rea en Chaz Davies. Kawa-rijder Rea pakte in het westen van de Verenigde Staten de dubbel door evenals op zaterdag ook in de tweede race oppermachtig te zijn. De Noord-Ier pakte zijn 62e superbike-overwinning. Op vijf seconden achterstand volgde Ducati-rijder Davies, die met zijn tweede plaats ook die positie in de WK-stand verstevigde ten opzichte van Van der Mark.

De Rotterdammer presteerde in race 2 aanzienlijk beter dan in race 1, waarin hij klaagde over gripproblemen. Hij startte vanaf de tweede rij uitstekend en kwam al snel achter polesitter en koploper Eugene Laverty (Aprilia) te liggen. Echter, tegen de opmars van Rea en Davies waren beiden niet bestand.

Melandri

Uiteindelijk moest ook Van der Mark zich in de onderlinge en enerverende strijd met zijn teamgenoot Alex Lowes gewonnen geven. De Engelsman eindigde als vierde. Ducati-rijder Marco Melandri crashte al in het begin van de race en verliet zonder punten het zonnige Laguna Seca, waar dit weekeinde 64.425 toeschouwers waren.

WK-stand: 1. Rea 320 punten, 2. Davies 245, 3. Van der Mark 215, 4. Sykes 196, 5. Lowes 183, 6. Melandri 168.