Nieuws/Sport
2213772
Sport

’Dit was respectloos’

Biljartfinale ontsierd door wangedrag fans

Dick Jaspers

Dick Jaspers

DOETINCHEM - De tweede ontmoeting in de strijd om het landskampioenschap driebanden voor teams is ontsierd door het wangedrag van een aantal supporters van het Haagse SIS-team. Het Haagse viertal wist het kampioenschap in de wacht te slepen.

Dick Jaspers

Dick Jaspers

De eerste confrontatie tussen het team van HCR Prinsen uit Haarlo en SIS Schoonmaakbedrijf uit Den Haag was onbeslist gebleven. In de return, die zondagavond in Doetinchem werd gespeeld, liep het gedrag van een aantal supporters uit de hand.

Dick Jaspers, kopman van het team Prinsen, spreekt van een hysterische gekte. ,,Ik ben heel wat gewend, maar dit was echt te gek en respectloos. Ik ben voor veranderingen in de biljartsport, maar dit liep een beetje uit de hand. Ik heb mijn partij terecht verloren, want mijn tegenstander, Glenn Hofman, speelde uitstekend. Ik denk dat de spelers van SIS dit ook niet gewild hebben.

Glenn Hofman, kopman van het Haagse team, vond de herrie die een aantal supporters produceerde ook niet normaal. Het waren volgens Hofman geen Haagse supporters.