Nieuws/Sport
2213785
Sport

VAR zet Schöne aan het denken

Lasse Schone in actie tegen Australië

Lasse Schone in actie tegen Australië

KAZAN - De entree van de videoscheidsrechter (VAR) op het WK is van invloed op de manier waarop de spelers de wedstrijd beleven, stelt de Deense middenvelder Lasse Schöne.

Lasse Schone in actie tegen Australië

Lasse Schone in actie tegen Australië

„Als de tegenstander appelleert voor een penalty en er wordt doorgespeeld, dan houd je nu wel even in het achterhoofd: ’het zou kunnen, dat er een seintje van boven komt en dat hij nog wil gaan kijken’. Dat speelt direct door je hoofd”, aldus de Ajacied, die met Denemarken tegen Australië de gelijkmaker incasseerde uit een penalty, die gegeven werd na interventie van de VAR.

„Als een scheidsrechter naar de zijlijn gaat, dan weet je wel hoe laat het is. Er zijn al genoeg momenten van geweest dit WK. En elke keer dat hij gaat, wordt de bal op de stip gelegd.”

Op zichzelf is de invoering van de VAR een maatregel die Schöne toejuicht, al heeft hij ook wel zijn bedenkingen. „Een penalty is een penalty en het is alleen maar goed als dat wordt aangegeven door videobeelden. Wat je nu wel ziet, is dat er discussie ontstaat over wanneer de VAR wel en niet wordt ingeroepen. Ik vond bijvoorbeeld, dat er tegen Australië ook een VAR-moment had moeten zijn bij een overtreding op onze spits Cornelius. En toen kwam er weer geen seintje van boven.”