Sport/WK 2018
2214407
WK 2018

Furieuze Maradona wil spelers Argentinië spreken

Maradona op de tribune bij Argentinië

Maradona op de tribune bij Argentinië

SINT-PETERSBURG - Diego Maradona heeft een dringend verzoek ingediend om de spelers van het Argentijnse nationale elftal te ontmoeten en te spreken. ’Pluisje’ was furieus en van streek na het demasqué op het WK tegen Kroatië (0-3)

Maradona op de tribune bij Argentinië

Maradona op de tribune bij Argentinië

De voormalig nummer tien van het land uitte bovendien kritiek op de voorzitter van de voetbalbond, Claudio Tapia. ’’Het kost ons te veel om drie goals tegen te krijgen tegen Kroatië. Nu moeten we duimen of het goed gaat komen, zonder dat we er alle invloed op hebben”, tekende de Venezolaanse zender Telesur uit zijn mond op.

Daarom wil Maradona de spelers een hart onder de riem steken. ’’We gaan onze nationale eer verdedigen. Maar ik ben wel furieus en van streek. Want als je ons nationale shirt ooit hebt gedragen, kun je niet afgaan zoals tegen Kroatië. Vooral omdat we het niet hebben over Duitsland, Brazilië, Spanje of Nederland.”

Veertien assistenten

Volgens El Diego heeft bondscoach Jorge Sampaoli te veel vrijheid gekregen van de bond. ’’Iedereen ging er maar akkoord mee dat Sampaoli binnenkwam met computers, drones en veertien assistenten”, aldus een cynische Maradona. ’’De bond is hier te laconiek mee omgesprongen.’’

Argentinië speelt aankomende dinsdag om 20.00 uur tegen Nigeria voor hun laatste kans op de volgende ronde.