Nieuws/Sport
221464
Sport

Lozano kan PSV 12 miljoen euro kosten

Hirving Lozano wilde zelf dolgraag naar PSV.

Hirving Lozano wilde zelf dolgraag naar PSV.

Marcel Brands kon dinsdag, na maandenlang stommetje spelen eindelijk vrijuit praten over de transfer van Hirving Lozano, een van de meest spectaculaire deals van PSV van de afgelopen jaren. Tot op zekere hoogte dan, want over de 'creatieve manier' waarop de transfer is gefinancierd, liet de technisch manager slechts flarden los.

Hirving Lozano wilde zelf dolgraag naar PSV.

Hirving Lozano wilde zelf dolgraag naar PSV.

Volgens Brands is PSV voor honderd procent eigenaar van Lozano, is er geen externe financier bij de transfer betrokken en spelen kapitaalkrachtige topclubs als Manchester City ook geen rol met een toekomstige koopoptie.

Duidelijk is dat PSV een manier heeft gevonden, waardoor Pachuca genoegen heeft genomen met een beduidend lager bedrag dan de 15 miljoen euro waar in eerste instantie sprake van was. Er is sprake van een gestaffelde transfersom, die in eerste instantie rond de 8 miljoen euro ligt, maar de komende jaren kan oplopen richting 12 miljoen euro. Daarbij speelt het verwachte toekomstige rendement van Lozano een sleutelrol. Als de aanvaller, volgens plan, na twee of drie seizoenen wordt verkocht, dan deelt Pachuca daar ruimer dan gebruikelijk in mee.

Bijna alles weet Brands van zijn miljoenenaankoop, tot aan de herkomst van zijn opvallende bijnaam, Chucky, aan toe. „Die stamt al uit zijn jeugdperiode, toen hij nog vrij klein was. Hij had de gewoonte om zich onder de bedden te verstoppen en de andere spelers aan het schrikken te maken, als ze de kamer binnenkwamen”, aldus Brands.