Sport/WK 2018
2214754
WK 2018

’België spaart topspelers tegen Engeland’

Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku

Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku

MOSKOU - België strijdt donderdag met Engeland om groepswinst maar bondscoach Roberto Martínez van de Belgen zal vermoedelijk niet zijn eerste keus opstellen.

Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku

Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku

Belgische media melden dat sowieso Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen en Thomas Meunier niet in actie zullen komen omdat zij al een gele kaart hebben gekregen en bij de volgende kaart geschorst zijn voor de achtste finale. Ook spits Romelu Lukaku, die last heeft van een pijnlijke enkel, speelt niet.

Lukaku scoorde al vier keer op het WK maar krijgt dus rust van Martínez. ,,Een toernooi duurt lang. Als we een week hadden om te herstellen zou het anders zijn", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van de 44-jarige Spanjaard. ,,Er zijn meerdere spelers die lichte blessures hebben en ik wil minuten geven aan spelers die het ook verdienen te spelen."

De verwachting is ook dat Eden Hazard en Dries Mertens rust krijgen. ,,We gaan kijken hoe iedereen er aan toe is en zullen dan beslissen, maar de ploeg zal er heel anders uit zien tegen Engeland."