Sport/Tennis
2215227
Tennis

Eerste deelnemers ABN Amro-tournament bekend

Richard Krajicek

Richard Krajicek

ROTTERDAM - Kei Nishikori en Hyeon Chung komen volgend jaar naar de Rotterdamse Ahoy voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. Toernooidirecteur Richard Krajicek maakte met de Japanner en Zuid-Koreaan de eerste twee deelnemers bekend van het ATP-toernooi in Rotterdam.

Richard Krajicek

Richard Krajicek

De 28-jarige Nishikori is de voormalige nummer vier van de wereld en is nu terug te vinden op de 27e plaats. De Japanner doet voor het eerst mee in Rotterdam. „Nishikori stond al heel lang op mijn verlanglijst. Het is mooi om de fans nieuwe spelers voor te kunnen schotelen”, aldus de toernooidirecteur in een persbericht.

De 22-jarige Chung is een groot talent en bereikte in 2016 de tweede ronde in Rotterdam. „Chung is een echte publiekslieveling door zijn spel, maar zeker ook door zijn omgang met fans naast de baan”, zegt Krajicek over de huidige nummer 22 van de wereld.

De 46e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 11 tot en met 17 februari 2019. Roger Federer was dit jaar de winnaar in Rotterdam.