Sport/WK 2018
2216881
WK 2018

Zuid-Amerikanen overtuigend winnaar van Groep A

Uruguay maat te groot voor tien Russen

Luis Suarez opent de score uit een vrije trap.

Luis Suarez opent de score uit een vrije trap.

SAMARA - Uruguay heeft zich op het WK op overtuigende wijze tot winnaar van Groep A gekroond. De Zuid-Amerikanen rekenden al voor rust af met Rusland: 3-0.

Luis Suarez opent de score uit een vrije trap.

Luis Suarez opent de score uit een vrije trap.

Luis Suarez opende al snel de score uit een vrije trap, waarna een van richting veranderd schot van Diego Luxalt de marge na 23 minuten verdubbelde. Het drama voor Rusland, dat wel al geplaatst was voor de volgende ronde, werd tien minuten voor rust nog groter. Het gastland kwam met tien man te staan na een rode kaart voor Igor Smolnikov.

Daardoor speelden de Russen een verloren wedstrijd. Voor het gastland was het de eerste nederlaag dit WK, nadat er eerder overtuigend werd gewonnen van Saoedi-Arabië (5-0) en Egypte (3-1). Uruguay kwam echter geen moment in de problemen en maakte in de slotfase zelfs nog de 3-0. Edinson Cavani maakte vanuit de rebound zijn eerste treffer dit WK. Uruguay neemt het in de achtste finales op tegen de nummer twee van Groep B. Die strijd wordt vanavond beslist.

Spanje en Portugal voeren op dit moment de ranglijst aan in die groep, met allebei vier punten uit twee duels. Iran volgt beide landen echter op een punt en heeft plaatsing voor de achtste finales in eigen hand. Bij winst op Portugal zijn de Aziaten zeker van de volgende ronde, bij een gelijkspel heeft Iran de hulp nodig van het al uitgeschakelde Marokko. Dat land speelt tegen Spanje.

Edinson Cavani

Edinson Cavani