Sport/Voetbal
2216944
Voetbal

VVV-Venlo werft Kum en Mlapa

Christian Kum

Christian Kum

VENLO - VVV-Venlo heeft op één dag twee nieuwe spelers gecontracteerd. Aanvaller Peniel Mlapa en verdediger Christian Kum voetballen komend seizoen voor de Limburgse Eredivisie-club.

Christian Kum

Christian Kum

Togolees Mlapa (27) komt op huurbasis over van Dynamo Dresden, Kum is afkomstig van de gedegradeerde provinciegenoot Roda JC.

Kum (32) speelde de afgelopen twee seizoenen voor de club uit Kerkrade, maar hij begon zijn carrière bij ADO Den Haag, waar hij ook al met trainer Maurice Steijn samenwerkte. Na zes jaar ADO verkaste hij naar Heerenveen en daarna volgden twee seizoenen bij FC Utrecht.

De carrière van de 1,93 meter lange Mlapa heeft zich voornamelijk afgespeeld in Duitsland. De centrumspits, die ook als rechtsbuiten kan acteren, speelde onder meer voor 1860 München, Hoffenheim, Borussia Mönchengladbach, 1. FC Nürnberg en VfL Bochum.

Manager voetbal Stan Valckx is blij met de komst van beide spelers. „Peniel is een fysiek sterke aanvaller met veel dreiging. Hij is snel, tweebenig, dus zeker van toegevoegde waarde. Hij is een echte aanwinst. Dat geldt ook voor Christian. Hij is natuurlijk enorm ervaren en bovendien op alle posities achterin inzetbaar.”