Sport/Voetbal
2217040
Voetbal

Emotionele Van der Sar: ’Diepe verontschuldigingen aan familie’

Ajax erkent aansprakelijkheid in zaak-Nouri

Spandoek voor Abdelhak Nouri

Spandoek voor Abdelhak Nouri

AMSTERDAM - Ajax heeft tijdens een speciaal belegde persconferentie in de Johan Cruijff ArenA erkend aansprakelijk te zijn voor het letsel van Abdelhak Nouri, omdat er op het veld niet adequaat is gehandeld.

Spandoek voor Abdelhak Nouri

Spandoek voor Abdelhak Nouri

Algemeen directeur Edwin van der Sar concludeert dat nadat de club zeer onlangs nieuwe informatie heeft gekregen over de bewuste zomerdag in 2017, waarop het talent van de Amsterdamse club in Oostenrijk onwel werd en blijvende ernstige hersenschade opliep.

„Ten eerste wil ik mijn diepe verontschuldigingen aanbieden aan de familie Nouri”, vertelde Van der Sar met tranen in de ogen. ,,De familie was blij dat ik er was. Ik heb ze 20 à 25 minuten gesproken. We zijn blij dat er duidelijkheid is. Het was een goed gesprek.”

Lees hier de officiële verklaring van Ajax.

In de perszaal van de ArenA gaf een zichtbaar aangedane Van der Sar een beschrijving van de gebeurtenissen in het Zillertal. Daarbij gaf hij aan dat Ajax de volledige verantwoordelijkheid zal nemen en tot een chique oplossing met de familie Nouri wil komen. Letselschadeadvocaat John Beer betoogde eerder al dat – bij beter en sneller handelen op het veld – schade had kunnen worden voorkomen.

Ajax heeft er bewust voor gekozen de nieuwe zienswijze tijdens een persconferentie te delen en geen kil persbericht te versturen. Van der Sar benadrukte dat de dokter uiteraard naar eer en geweten heeft gehandeld.

Emoties bij algemeen directeur Edwin van der Sar.

Emoties bij algemeen directeur Edwin van der Sar.