Sport/WK 2018
2217560
WK 2018

Sampaoli heeft alle vertrouwen in ontsnapping van Messi & co

Coach Argentinië: ’We gaan geschiedenis schrijven’

Jorge Sampaoli.

Jorge Sampaoli.

SINT-PETERSBURG - De Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli heeft het volste vertrouwen in een ontsnapping van zijn ploeg.

Jorge Sampaoli.

Jorge Sampaoli.

Sampaoli denkt dat de verliezend finalist van het WK 2014 zich gaat plaatsen voor de achtste finales van de mondiale eindronde. „Ik ben ervan overtuigd dat we een nieuw, positief hoofdstuk gaan toevoegen aan onze voetbalgeschiedenis”, zei de bekritiseerde bondscoach in Sint-Petersburg.

Roemloze aftocht

Met slechts één punt uit twee wedstrijden koerst de ploeg van aanvoerder Lionel Messi af op een roemloze aftocht. Argentinië moet dinsdag zelf winnen van Nigeria, dat drie punten heeft, en hopen dat het al geplaatste Kroatië (zes punten) zich niet laat verrassen door IJsland (één). „De ploeg is vastbesloten om te winnen en verder te gaan in het toernooi”, zegt Sampaoli. „We moeten nog vijf wedstrijden winnen om wereldkampioen te worden.”

Sampaoli ligt zwaar onder vuur. Hij weet zijn elftal maar niet aan de praat te krijgen, ondanks de aanwezigheid van topvoetballers als Messi, Paulo Dybala, Sergio Agüero en Gonzalo Higuain. Na de ontluisterende nederlaag tegen Kroatië (0-3) voert Sampaoli in ieder geval een wisseling door onder de lat. De blunderende Willy Caballero moet plaatsmaken voor debutant Franco Armani.

Crimineel

„Voetbal leeft enorm in Argentinië, daarom wordt er veel over geschreven en gepraat”, zo weet de bondscoach. „Soms word ik zelfs als een crimineel weggezet. Ik probeer dat toch vooral te negeren.”

Bij Nigeria speelt aanvoerder John Obi Mikel met bescherming om zijn gebroken hand. Voor Argentinië en Sampaoli is het ook afwachten hoe Kroatië voor de dag komt tegen IJsland. Bondscoach Zlatko Dalic heeft al aangegeven alle spelers met geel op zak te sparen. „Maar ik zal zeker geen reserveteam opstellen”, zei de trainer. „Ik heb vertrouwen in al mijn spelers.”