Sport/Tennis
2217669
Tennis

Murray ’heel blij’ met eerste zege in bijna een jaar

Andy Murray

Andy Murray

EASTBOURNE - Andy Murray heeft voor het eerst na bijna een jaar weer een zege geboekt.

Andy Murray

Andy Murray

De Schotse tennisser won in de eerste ronde van het grastoernooi in Eastbourne van de Zwitser Stan Wawrinka in twee sets: 6-1 6-3. Zijn vorige overwinning was op Wimbledon 2017, toen hij in de vierde ronde de Fransman Benoît Paire versloeg.

Blessureleed

Het was een duel tussen twee drievoudig grandslamkampioenen die op de weg terug zijn na lang blessureleed. Murray maakte vorige week na een slepende heupblessure zijn rentree op de tennisbaan in Queen’s. Hij verloor daar in de eerste ronde van de Australiër Nick Kyrgios. Wawrinka probeert na een knieblessure zijn oude niveau terug te krijgen, maar kwam dit jaar nog niet tot aansprekende resultaten.

Ook tegen Murray maakte Wawrinka weinig indruk, terwijl de Britse grasspecialist bijna ouderwets goed speelde. Hij domineerde in de eerste set en liet de Zwitser in de tweede set de fouten maken. „Ik speelde goed, al was het in de tweede set wat wisselvallig. Als je amper wedstrijden hebt gespeeld en je komt dan tegenover iemand als Wawrinka, dan wordt het moeilijk. Dus ben ik heel blij met deze overwinning”, zei Murray tegen de BBC.

Wimbledon

De voormalig nummer 1 van de wereld liet weten dat hij nog geen besluit heeft genomen over zijn deelname aan Wimbledon, het grandslamtoernooi dat hij twee keer won. „Ik moet luisteren naar mijn lichaam en even afwachten hoe mijn volgende partij verloopt”, zei hij. In de tweede ronde in Eastbourne wacht Kyle Edmund. Dat is de hoogst genoteerde Brit op de wereldranglijst, omdat Murray door zijn lange afwezigheid is weggezakt naar de 156e positie.