Sport/WK 2018
2218342
WK 2018

’Ik hoop ook dat Messi en zijn vrienden doorgaan’

Van Persie blij voor Duitsers

Robin van Persie tijdens het WK 2014.

Robin van Persie tijdens het WK 2014.

ROTTERDAM - Feyenoord-vedette Robin Persie vertelt dat hij niet alles van het WK heeft kunnen zien omdat hij de afgelopen weken een aantal korte vakanties heeft gedaan. Hij bezocht Athene, Praag en het eiland Mykanos.

Robin van Persie tijdens het WK 2014.

Robin van Persie tijdens het WK 2014.

„Om de twee weken had ik ook nog een wedstrijd, eerst die van Dirk, daarna een afscheidswedstrijd van Thomas Rosicky, mijn oude ploeggenoot bij Arsenal. Dus ik kon lekker fit blijven. Een beetje lopen en om de dag in de gym actief zijn. Had ik wel weer zin in ook, want de vakantie heeft voor mij lang genoeg geduurd. Dit maak ik bijna nooit mee, hè?”

In andere jaren, zo legt hij uit, liep hij zelf rond op een WK of EK. Het is onwerkelijk om na zoveel jaar weer thuis te moeten kijken. „Vanaf nu ga ik alle landen zien. Ik hoop een beetje op Engeland. Ik ken al die jongens, vind dat ze heel goed gespeeld hebben tot nu toe en ik vind het echt een leuk team. Maar ik hoop ook dat Messi en zijn vrienden doorgaan. Dat is mooi voor het toernooi, als de grote landen straks tegen elkaar in actie komen.”

Om die reden is hij blij dat de Duitsers nog niet zijn uitgeschakeld. Hij weet dat anderen de Duitsers graag zagen sneuvelen tegen Zweden. „Maar ik niet, hoor. Ik was echt blij dat Duitsland door ging.” Hij vindt het niet gek dat de grote landen het moeilijk hebben. Het gebeurt steeds vaker dat toplanden worstelen tegen kleinere ploegen die de ’bus parkeren’.

Lees het hele verhaal over Van Persie in de premiumversie van de De Telegraaf/Telesport.