Sport/WK 2018
2218384
WK 2018

Vandaag op WK: Laatste kans Messi en Van Marwijk

Lionel Messi en Bert van Marwijk

Lionel Messi en Bert van Marwijk

Bert van Marwijk heeft nog kans zich met Australië te plaatsen voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland, maar het niet helemaal in eigen hand.

Lionel Messi en Bert van Marwijk

Lionel Messi en Bert van Marwijk

De bondscoach moet dinsdag in de laatste groepswedstrijd met zijn elftal Peru verslaan en hopen dat het al geplaatste Frankrijk zijn plicht niet verzuimd en wint van Denemarken.

De trainer die in 2010 met Oranje de finale haalde, heeft er vertrouwen in. ,,Ik hoop en denk dat het gaat lukken. De spelers van Frankrijk hebben ook hun trots. Ze hebben weliswaar twee keer gewonnen, maar nog niet heel goed gespeeld. Ik weet zeker dat ze de wereld willen laten zien hoe goed ze zijn.'' De 'Socceroos' staan op 1 punt, de Denen hebben er 4 en Peru is al uitgeschakeld. De wedstrijden in groep C beginnen om 16:00 uur.

Met slechts 1 punt uit twee wedstrijden koerst vice-wereldkampioen Argentinië af op een roemloze aftocht. De ploeg van de vooralsnog fletse Lionel Messi moet dinsdag zelf winnen van Nigeria, dat 3 punten heeft en hopen dat het al geplaatste Kroatië (6 punten) zich niet laat verrassen door IJsland (1 punt). ,,De ploeg is vastbesloten om te winnen en verder te gaan in het toernooi'', zei de zwaar bekritiseerde bondscoach Jorge Sampaoli. De twee laatste duels in groep D vangen aan om 20:00 uur.