Sport/Voetbal
2219115
Voetbal

Twente moet zaakwaarnemer alsnog ruim 6 miljoen euro betalen

Jesus Corona

Jesus Corona

Het internationale sporttribunaal CAS heeft bepaald dat FC Twente alsnog miljoenen euro’s moet betalen aan de zaakwaarnemer van Jesus Corona.

Jesus Corona

Jesus Corona

Corona stapte in de zomer van 2015 over naar FC Porto. Met de transfer van de Mexicaanse voetballer was destijds een bedrag van ruim 10 miljoen euro gemoeid.

Het CAS heeft vastgesteld dat Twente 6,3 miljoen euro moet overmaken aan Mattias Bunge, de zaakwaarnemer van Corona. Bunge maakte over dat bedrag drie jaar geleden afspraken met Joop Munsterman en Aldo van der Laan, de inmiddels vertrokken bestuurders van de club uit Enschede.

Volgens TC Tubantia is het geld niet direct opeisbaar door Bunge. Hij zal met zijn bedrijf de gang naar de Nederlandse rechter moeten maken om het bedrag alsnog te krijgen.

FC Twente laat in een verklaring weten dat het niet tot betaling wil overgaan omdat een van de vennootschappen die Bunge in deze transfer heeft gebruikt in verband werd gebracht met ’schuldwitwassen’.

De naar de eerste divisie gedegradeerde club bereikte onlangs een akkoord met de Belastingdienst over een naheffing van 4,4 miljoen euro, voor te weinig afgedragen loon- en omzetbelasting in de periode 2011-2015.