Sport/Voetbal
2219559
Voetbal

Lukaku mist training België

Romelu Lukaku stift raak tegen Panama.

Romelu Lukaku stift raak tegen Panama.

Romelu Lukaku heeft dinsdag de training van de Belgische voetbalploeg overgeslagen. De spits van de 'Rode Duivels' kampt met een enkelblessure.

Romelu Lukaku stift raak tegen Panama.

Romelu Lukaku stift raak tegen Panama.

Bondscoach Roberto Martinez heeft al aangekondigd donderdag in de laatste groepswedstrijd tegen Engeland geen risico's te willen nemen met Lukaku, die in twee duels al vier keer scoorde op het WK.

Zowel België als Engeland is met zes punten al zeker van een plek in de achtste finales. In het onderlinge duel in Kaliningrad wordt alleen de eindstand in de poule bepaald, die wel weer van belang is voor het vervolg in het toernooi. De doelcijfers van beide landen zijn ook precies gelijk (8-2), op basis van het aantal gele kaarten staan de Engelsen voorlopig aan kop in de groep.

Dries Mertens en Eden Hazard hielden net als Lukaku ook blessures over aan de wedstrijd tegen Tunesië, maar zij stonden dinsdag wel weer op het trainingsveld. De verdedigers Vincent Kompany en Thomas Vermaelen trainen inmiddels weer voluit mee bij de 'Rode Duivels'. Zij kunnen tegen Engeland hun eerste speelminuten op dit WK maken.