Sport/WK 2018
2222387
WK 2018

Socceroos onderuit in laatste groepsduel tegen Peru

Roemloos WK-einde Van Marwijk en Australië

Het WK is voorbij voor Bert van Marwijk.

Het WK is voorbij voor Bert van Marwijk.

Bert van Marwijk kan zijn koffers pakken op het WK. De Nederlandse bondscoach van de Australiërs ging dinsdag in het beslissende groepsduel tegen Peru, waar Feyenoorder Renato Tapia in de basis begon, roemloos onderuit: 2-0.

Het WK is voorbij voor Bert van Marwijk.

Het WK is voorbij voor Bert van Marwijk.

De Socceroos moesten winnen om nog kans te houden te overleven en ook nog eens hopen dat het al geplaatste Frankrijk de Denen zou verslaan. Ook dat laatste was niet het geval, want beide landen speelden zouteloos gelijk (0-0). Door dit resultaat schaart ook Denemarken zich bij de laatste zestien.

Carrillo

Ondanks het betere van het spel keek Australië na 18 minuten tegen een achterstand aan. André Carrillo knalde heerlijk raak: 1-0. Er waren voor rust nog prima kansen voor de Australiërs op de gelijkmaker. Matthew Leckie had de 1-1 op zijn schoen, maar schoot naast. Tom Rogic speelde zich prima vrij, maar vond doelman Pedro Gallese op zijn weg.

Genadeklap

Ruim vijf minuten in de tweede helft werd alle hoop bij Van Marwijk op een stunt de grond in geboord. Peru kwam via José Paolo Guerrero op een 2-0 voorsprong. Na de invalbeurt van veteraan Tim Cahill, 38 jaar inmiddels, ging Australië vol op de aanval. Het leidde tot niets.

Het was de tweede nederlaag van Australië op het WK. Eerder verloren de Aussies maar net van Frankrijk (2-1) en speelden ze gelijk tegen Denemarken (1-1).

Bekijk hier de eindstand in Groep C.

Andre Carrillo knalt de 1-0 binnen voor Peru.

Andre Carrillo knalt de 1-0 binnen voor Peru.