Nieuws/Sport
2222581
Sport

Van Bommel kiest voor Robbemond

Reinier Robbemond

Reinier Robbemond

EINDHOVEN - Reinier Robbemond gaat de nieuwe hoofdtrainer Mark van Bommel assisteren bij PSV. Hij vervangt Ruud Brood, die de kampioen uit Eindhoven gaat verlaten.

Reinier Robbemond

Reinier Robbemond

Brood gaf afgelopen maand nog aan dat hij verder wilde als assistent-trainer bij het eerste elftal. ,,Maar de hoofdtrainer van PSV heeft vanzelfsprekend grote invloed op de staf waarmee hij werkt", legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit. ,,We respecteren de wens van Mark en gaan met Ruud Brood in overleg om de zaken op een nette manier af te wikkelen.''

Robbemond verving in de slotfase van het afgelopen seizoen de opgestapte Erwin van de Looi als hoofdtrainer van Willem II. Van Bommel heeft met de komst van Robbemond zijn technische staf rond. PSV maakte afgelopen vrijdag al bekend dat Jürgen Dirkx de rechterhand van de opvolger van Phillip Cocu wordt. Beide oud-voetballers werkten al samen bij het hoogste jeugdteam van de club uit Eindhoven.

Specialistentrainer Boudewijn Zenden heeft zijn aflopende contract met één seizoen verlengd. De verbintenis van keeperstrainer Ruud Hesp is opengebroken en loopt nu tot de zomer van 2020. PSV maakte eerder deze week al bekend dat Ernest Faber als hoofd opleidingen aan de slag gaat en Ruud van Nistelrooij de hoogste jeugdploeg onder zijn hoede krijgt.

Robbemond, Zenden, Faber en André Ooijer leiden woensdag de eerste training van PSV voor het nieuwe seizoen. Van Bommel en Dirkx debuteren donderdag in hun nieuwe rol op de Herdgang. Zij werden dinsdag met Australië uitgeschakeld op het WK, waar ze bondscoach Bert van Marwijk assisteerden.