Sport/WK 2018
2222699
WK 2018

Van Marwijk: met complimenten win je niets

Bert van Marwijk

Bert van Marwijk

SOTSJI - Bert van Marwijk vindt dat Australië met opgeheven hoofd het WK kan verlaten.

Bert van Marwijk

Bert van Marwijk

De 'Socceroos' verloren met 2-0 van Peru en verlaten Rusland als de nummer laatst van groep C, met slechts één punt. ,,Toch hebben we in alle drie de groepswedstrijden goed gepresteerd", zegt de Nederlandse trainer die stopt als bondscoach van Australië.

,,Ik wil mijn periode als bondscoach geen succes noemen maar ook zeker geen mislukking", aldus Van Marwijk bij de persconferentie na afloop van de laatste wedstrijd van Australië op dit WK. ,,We hebben hier goed gevoetbald maar konden het niet uitdrukken in doelpunten", legt de coach uit die in 2010 met Oranje de finale van het WK haalde. ,,We missen bij Australië de kwaliteiten om het verschil te maken op dit niveau."

Toch was Van Marwijk wel te spreken over de mentaliteit van de ploeg en het combinatiespel dat de Australiërs ook tegen Peru lieten zien. ,,We bleven strijden tot het laatste moment en hadden zeker kansen. We hadden ook nog pech, want de eerste treffer van Peru was buitenspel in mijn ogen. Erg jammer, we hebben veel complimenten gekregen voor ons voetbal hier maar met complimenten win je helaas geen wedstrijden."