Sport/Voetbal
2223268
Voetbal

Schöne: ’Moeilijke momenten’

Lasse Schöne

Lasse Schöne

Lasse Schöne werd de dag voor Denemarken-Frankrijk door Ajax-directeur Edwin van der Sar op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen in Amsterdam. Ajax nam alle verantwoordelijkheid voor de niet adequate behandeling van Abdelhak Nouri nadat hij ineengezakt was in Oostenrijk.

Lasse Schöne

Lasse Schöne

„Je wordt even teruggeworpen naar het slechte gevoel van een jaar geleden. Want het hele gebeuren met Nouri zit gewoon erg diep”, zei Schöne na de salonremise tegen Frankrijk (0-0), waardoor de middenvelder met Denemarken is doorgedrongen tot de achtste finales op het WK.

Schöne heeft verder geen contact gehad met ploeggenoten bij Ajax over de affaire. „Daarom wil ik nu niet te veel ingaan op bijvoorbeeld de vertrouwensband tussen spelers en medische staf bij Ajax. Na wat is gebeurd in onze groep, is het belangrijk dat er vertrouwen is tussen alles en iedereen.”

De kwestie liet Schöne op het WK niet onberoerd. „Het zijn moeilijke momenten, allereerst natuurlijk voor de direct betrokkenen. Voor mij is het een vervelende situatie omdat ik me tegelijkertijd moet focussen op Denemarken om zover mogelijk te komen op dit WK.”

Tegen Frankrijk zat Schöne de hele wedstrijd op de bank en hij hoopt tegen Kroatië zondag terug te keren in de ploeg.