Sport/Voetbal
2223279
Voetbal

Time-out voor clubarts Ajax

Don de Winter is niet met Ajax mee gereisd naar het trainingskamp in Duitsland. De clubarts heeft op verzoek van de Amsterdamse club een time-out genomen en wordt vervangen door Maikel van Wijk, de arts van Jong Ajax.

Eergisteren werd tijdens een persconferentie in de Johan Cruijff ArenA bekend dat de behandeling van Abdelhak Nouri op het veld in Oostenrijk door De Winter – en een aantal anderen – niet adequaat is geweest. Hoelang de arts wegblijft en of hij nog terugkeert bij de club, is onbekend.

Directeur Rutger Arisz, die het dossier-Nouri in zijn portefeuille heeft, kreeg tijdens de persconferentie de vraag of de positie van de arts houdbaar is. „Dat is nu niet aan de orde. Natuurlijk moet er een goede vertrouwensband bestaan tussen een clubarts en de spelersgroep. Dus we moeten kijken hoe dat ervoor staat. Er waren natuurlijk meerdere mensen op het veld aanwezig als behandelaar.”

Tijdens het trainingskamp in Duitsland blameerde Ajax zich tegen Preussen Münster. De ploeg uit de 3. Bundesliga won met 3-1. Voor de Amsterdammers scoorde Rasmus Kristensen.