Nieuws/Sport

Van Veldhoven tijdelijk directeur Roda JC

Harm van Veldhoven

Harm van Veldhoven

Website Roda JC

KERKRADE - Harm van Veldhoven is vanaf 1 juli tijdelijk algemeen directeur van Roda JC. Hij volgt de vertrekkende Wim Collard op. Van Veldhoven combineert die functie met zijn bestaande rol als technisch directeur van de Limburgse club, die is gedegradeerd naar de eerste divisie.

Harm van Veldhoven

Harm van Veldhoven

Website Roda JC

De oud-trainer van Roda is naar voren geschoven door het collectief van regionale ondernemers dat de club uit Kerkrade wil hervormen. De ondernemers hebben zitting in het bestuur van een stichting die in samenwerking met de aandeelhouders Frits Schrouff en Aleksej Korotajev bezuinigingen zal doorvoeren.

,,Harm van Veldhoven is een persoon die breed gedragen wordt binnen alle geledingen van Roda JC. Wij zijn dan ook erg blij dat hij in het belang van de club deze rol aanvaard heeft'', zegt woordvoerder Carel Bouckaert van het ondernemerscollectief. ,,Het betreft een tijdelijke functie, hetgeen ons de tijd geeft om de komende maanden op zoek te gaan naar een geschikte algemeen directeur die voldoet aan het profiel dat wij voor ogen hebben.''