Sport/Voetbal
2226419
Voetbal

Overmars: ’Zijn komst is een flinke kwaliteitsimpuls’

Ajax haalt Tadic: ’Winnaar eerste klas’

Dusan Tadic

Dusan Tadic

AMSTERDAM - Ajax en Southampton bevestigen een akkoord te hebben bereikt over de transfer van Dusan Tadic (29).

Dusan Tadic

Dusan Tadic

De Amsterdamse club meldt dat de Servische aanvaller, die momenteel nog met zijn land actief is op het WK in Rusland, voor vier jaar zal tekenen. Ajax betaalt een transfersom van 11,4 miljoen euro, die kan oplopen tot maximaal 13,7 miljoen euro.

Daarmee slaagt Ajax er al vroeg in om een opvolger van Hakim Ziyech vast te leggen. Al in mei meldde TELESPORT dat de Amsterdamse clubleiding zijn pijlen vol op Tadic richtte, die bij Ajax weer om de prijzen kan spelen.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars is in zijn nopjes met de komst van Tadic, die volgens hem een welkome toevoeging zal zijn met zijn ervaring. „De komst van Dusan Tadic betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Hij is op meerdere posities inzetbaar, zowel op het middenveld als voorin. Hij is een ’winnaar eerste klas’ en dat soort spelers heb je er graag bij.”

Tadic kwam in Nederland eerder uit voor FC Groningen en FC Twente. Sinds 2014 speelde de aanvaller voor Southampton, waar hij direct een vaste basisspeler werd.