Sport/WK 2018
2227199
WK 2018

Zweedse afstraffing doet Mexico geen pijn

Augustinsson is uitzinnig na de 1-0.

Augustinsson is uitzinnig na de 1-0.

JEKATARINENBURG - Mexico heeft in de groepsfase van het WK ternauwernood overleefd. De dolende Mexicanen hadden niets in te brengen tegen Zweden: 0-3. Omdat Duitsland verloor van Zuid-Korea (2-0), gaat de ploeg van Hirving Lozano toch door naar de achtste finale.

Augustinsson is uitzinnig na de 1-0.

Augustinsson is uitzinnig na de 1-0.

In de eerste helft had Mexico het heel moeilijk met de Zweden. Marcus Berg kopte in de elfde minuut maar net naast het doel van sluitpost Ochoa. Toch was ook Mexico gevaarlijk. Carlos Vela schoot de bal na een mooie combinatie maar net naast.

Guardado baalt.

Guardado baalt.

In de 28e minuut een curieus moment. Javier Hernandez leek hands te maken i nzijn eigen strafschopgebied. Zelfs de VAR werd erbij gehaald, maar scheidsrechter Nestor Pitana wilde er niet aan geloven.

Een minuut later was Berg er met een kopbal weer dichtbij, maar Ochoa redde. Bij de Mexicanen leek de angst te regeren.

Na rust Zweden in de 50e minuut op 1-0. Ludwig Augustinsson schoot binnen na wuifelend optreden in de Meciaanse verdediging. Het was een verdiende voorsprong. Mexico kwam er steeds minder aan te pas.

Hector Moreno zette in de 63e minuut een sliding in op Berg, volgens de leidsman niet regelmentair. Aanvoerder Granqvist had heel weinig moeite met dit buitenkansje. Hij schoot de penalty strak in de bovenhoek: 2-0.

Granqvist schiet de penalty binnen

Granqvist schiet de penalty binnen

Het werd nog erger voor de dolende Mexcianen. Een zeer lullig eigen doelpunt door dson Alvare zorgde zelfde voor een 3-0 tussenstand, een afstraffing. In de slotfase werd het nog bijna 3-1, maar zelfs dat was ze niet gegund. Toch was er nog een positief punt voor Mexico, de volgende ronde werd tóch nog bereikt.