Sport/WK 2018
2227367
WK 2018

Hummels: dit doet heel veel pijn

Mats Hummels baalde flink.

Mats Hummels baalde flink.

KAZAN - Het was typisch Duits geweest als Mats Hummels zijn ploeg in de slotfase van de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea met een rake kopbal alsnog op het WK had gehouden.

Mats Hummels baalde flink.

Mats Hummels baalde flink.

De verdediger miste echter voor open doel. Hij zag vervolgens hoe de Koreanen naar 1-0 en 2-0 counterden. Zo eindigde de regerend wereldkampioen als laatste in de poule en werd het voor het eerst in de groepsfase van een mondiale eindronde uitgeschakeld.

,,Ik had moeten scoren, die bal moest er gewoon in", erkende Hummels vlak na het laatste fluitsignaal in Kazan. ,,We hebben tot het einde geknokt, zelfs na die 1-0 van de Koreanen nog. Maar het was weer niet voldoende. We wisten dat het moeilijk zou worden. Alleen in de groep van Engeland en België werden ploegen makkelijk verslagen. Dat het zo moet aflopen, is heel zuur voor ons en voor alle Duitse voetbalfans. Dit doet heel, heel veel pijn."

Duitsland verloor van Mexico (0-1) en ontsnapte met een doelpunt in de 95e minuut tegen Zweden (2-1). ,,Door die nederlaag tegen Mexico zaten we meteen al in een moeilijke situatie", zei Hummels. ,,Maar onze oefenwedstrijden in de aanloop naar het WK waren ook niet goed. Ik denk dat we onze laatste goede wedstrijd in de herfst van 2017 hebben gespeeld. Als we na de zomer weer bijeen komen, dan moeten we maar eens goed met elkaar gaan praten."