Sport/WK 2018
2227390
WK 2018

Löw: ’Een afgang, ik heb gefaald’

Joachim Löw kan de uitschakeling niet bevatten.

Joachim Löw kan de uitschakeling niet bevatten.

KAZAN - Joachim Löw heeft kort na de uitschakeling van Duitsland op het WK in Rusland het boetekleed aangetrokken.

Joachim Löw kan de uitschakeling niet bevatten.

Joachim Löw kan de uitschakeling niet bevatten.

De bondscoach vindt dat hij zelf verantwoordelijk is voor de ontluisterende uitschakeling in de groepsfase van zijn ploeg.

Duitsland eindigde door de 2-0 nederlaag tegen Zuid-Korea als laatste in Groep F, terwijl het vooraf nog tot een van de titelfavorieten werd gerekend. „Er heerst een enorme teleurstelling”, aldus Löw. „Het was doodstil in de kleedkamer. Ik neem de verantwoordelijkheid voor deze afgang. Ik heb gefaald.”

Löw leidde Duitsland in 2014 naar de WK-titel in Brazilië. Teammanager Oliver Bierhoff van de Duitse ploeg stelde na de nederlaag tegen de Zuid-Koreanen dat hij verwacht dat Löw ook na de snelle uitschakeling op het WK aanblijft, maar die kon geen antwoord geven op de vraag hoe zijn toekomst er nu uit gaat zien. „Hoe het nu verder moet? Daar ga ik over nadenken.”

Löw draagt sinds 2006 de verantwoording over de viervoudig wereldkampioen. „En steeds haalden we de finale of de halve finales. Ook nu hadden we een plan. Maar dat hebben we niet op het veld kunnen waarmaken. Ons spel was niet solide en als we in de slotfase alsnog kansen kregen, dan deden we daar te weinig mee. We hebben verloren van Mexico en Zuid-Korea en met heel veel moeite gewonnen van Zweden. Dan verdien je het niet om verder te gaan. We zijn terecht uitgeschakeld.”